Over Mij

Mijn naam is Romy van Driel. In oktober 2020 ben ik mijn bedrijf gestart. Ik ben werkzaam in regio Diemen en Muiden. In de ochtenden word ik ingehuurd door Packtraining om de groepsuitlaat te verzorgen. In de middag ben ik beschikbaar voor individuele uitlaat.
In 2021 heb ik de Hbo-opleiding Diergezondheid & Management afgerond. Deze studie leidt mensen op tot managers zowel in als buiten de huisdierensector. In deze studie is mijn aandacht altijd gegaan richting dierengedrag en mentale gezondheid van dier en mens. Verder heb ik verschillende cursussen en lezingen gevolgd.

Bij de Martin Gaus Academie volgde ik de lezing Pubers & Hormonen waarin verbinding werd gelegd tussen de fysiologische veranderingen tijdens de pubertijd en het gedrag van de hond in die fases.
Bij The Wolf and Dog Development Centre volgde ik een cursus in wolven- en hondengedrag. Dit heeft mijn ogen nog verder geopend naar het belang van hondentraining met oog op de mentale gezondheid van de hond. Een jaar later ben ik dan ook 3 weken intern bij hen geweest om verder te leren.
Bij de workshops van Sheepdogservices werd gevraagd om een vertrouwensband te creëren met verschillende honden. Hierin werd heel duidelijk hoe aanvoelend en creatief je moet zijn om dit met alle honden te kunnen. En hoe de mentale staat van zowel jijzelf als de hond dit kan bevorderen of verslechteren.  Bij de cursus Sheepfullness bij Sheepdogservices werd verdieping gebracht in de kennis van de eerder gevolgde workshop. Aan de hand van hondencoaching heb ik geleerd hoe ik nog meer met mijn stem en energie kan schakelen. Dit zorgt ervoor dat ik nog makkelijker kan schakelen om honden te begeleiden en mijzelf nog beter heb leren kennen.

Vanaf jonge leeftijd had ik een passie voor dieren. Op mijn achtste kregen wij onze eerste hond thuis. Dit was een Kaukasische Owcharka (zie foto hieronder). Dit is een heel zelfstandig, waaks en zelfverzekerd ras. Voor mij was hij allerliefst, maar met andere moest altijd opgelet worden. Dit komt, omdat dit ras een natuur hond is en dus niet de acceptatiegraad van de gemiddelde huishond heeft. Als iets hem niet aanstond liet hij dit weten. Volgens hondentaal deed hij dit heel netjes, maar voor de meeste mensen kon het heftig overkomen. Vandaar ook dat wij in huis altijd de uitdrukking hebben: “Altijd één oog op de hond en één oog op de omgeving”. Hierdoor ben ik me altijd bewust geweest van wat er gebeurd en wat dat voor impact kan hebben op de hond. Dit is dan ook één van de grootste wijsheden wat ik meeneem uit mijn jeugd tijdens de omgang met honden

IMG_20190802_193928_668
nl_NLNederlands